شماره روزنامه ۵۹۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۹۹

  • ترافیک‌خارجی در اتاق تجارت

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی ایران از فرصت برگزاری ایران‌اکسپو استفاده کرده و در روزهای گذشته با برپایی نشست‌های تجاری، از نمایندگان سایر کشورها میزبانی می‌کند و تفاهم‌نامه‌هایی در جهت توسعه همکاری‌های تجاری با طرف‌های خارجی به امضا رسانده است. ترافیک حضور تجار در پارلمان بخش خصوصی می‌تواند نشانه‌های مثبتی برای توسعه روابط با کشورها باشد؛ این موضوع در اظهارات ‌میهمانان خارجی اتاق مشهود است. اما باید برای قضاوت درست منتظر اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌ها بود.
  • شرط توسعه زنجیره ارزش صنایع

    دنیای اقتصاد: فعالان عرصه صنعت در حاشیه ایران اکسپو ۲۰۲۴، با اشاره به مشکلات و موانع رشد تولید در بنگاه‌‌‌های صادراتی از پتانسیل‌‌‌های صادراتی صنایع گفتند و اینکه نیازمند بازارهای جدید صادراتی هستیم. به اعتقاد فعالان این عرصه، با رونق صادرات بسیاری از مشکلات تولید در مسیر حل شدن قرار می‌گیرد. اما به دلیل موانعی که بر سر راه تولید و صادرات وجود دارد و محدودیت‌های ناشی از تحریم، بسیاری از بازارهای صادراتی تولیدات داخلی را به رقبای منطقه‌‌‌ای واگذار کرده‌‌‌ایم. اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در پنل تخصصی «توانمندی‌‌‌ها و ظرفیت‌‌‌های صنعتی کشور» بر ضرورت عبور از خام‌‌‌فروشی و پیش رفتن به سمت صادرات دانش‌‌‌بنیان و کالاهای با ارزش‌افزوده بیشتر تاکید کردند که ارزآوری بیشتری به دنبال دارد و علاوه بر سود ناشی از صادرات، تولید ناخالص داخلی را نیز افزایش می‌دهد. رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران در این نشست پیشنهاد کرد برای کاهش تاثیر تحریم‌‌‌ها و افزایش بهره‌‌‌وری، علاوه بر تدوین قوانین توسعه‌‌‌ای، جلوی خام‌‌‌فروشی گرفته شود. به گفته آنها با توقف خام‌فروشی، زنجیره ارزش در صنایع پایین‌دستی تقویت می‌شود.
  • عامل رکود معدن

    کیوان جعفری طهرانی/فعال حوزه‏‏ معدن
    تمام بنگاه‌‌‌های دولتی و خصوصی که در زنجیره‌‌ ارزش بخش معدن فعال هستند و محصولات بالادستی، میانی و پایین دستی تولید می‌کنند یک تیم تخصصی دارند که بر بازارهای خاصی اشراف دارند و هر کدام از فعالان این حوزه، متناسب با بازار هدفی که در این سال‌ها با آنها همکاری داشته‌‌‌اند، از اطلاعات تخصصی مهمی برخوردارند. به‌منظور رسیدن به توسعه در صادرات، باید همه‌‌ متخصصان دور هم جمع شوند و اطلاعاتی را که دارند ارائه و تبادل کنند. متاسفانه بعضی از شرکت‌های داخلی حاضر نیستند اطلاعاتی را که دارند با رقبای داخلی خود در میان بگذارند، ولی باید توجه کنند که بازارهای هدف هر کدام از این بنگاه‌‌‌ها متفاوت و کوچک است، اما اگر اطلاعات تبادل شود، خطای اطلاعاتی و انسانی کمتر شده و روند صادرات را بهتر می‌‌‌توان کنترل کرد؛ زیرا تبادل اطلاعات در راستای ایجاد بازارهای جدید است.
  • شراکت در اوج رقابت صنعتی

    اتاق بازرگانی مشترک آلمان و ژاپن سازمانی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۶۲ تاسیس شده است. هدف اصلی این اتاق بازرگانی دوجانبه، تسهیل بازرگانی و ارتباطات اقتصادی بین دو کشور است. اعضای این اتاق شامل شرکت‌ها، سازمان‌ها و تجار هر دو کشور هستند. اتاق بازرگانی مشترک آلمان و ژاپن با ایجاد فرصت‏‏‌های شبکه‏‏‌سازی و همکاری‏‏‌های تجاری و تبادل اطلاعات بازار، راهکارهای تجاری را در اختیار اعضای خود قرار می‌دهد. همچنین برگزاری رویدادها، کنفرانس‏‏‌ها و نشست‏‏‌های تجاری را برای اعضا تسهیل می‌کند تا فرصتی برای ایجاد ارتباطات و تبادل نظر در مورد مسائل مربوط به تجارت دوجانبه فراهم شود.
  • حرکت هماهنگ اجزای اکوسیستم اقتصادی، توسعه را ممکن می‌کند

    دنیای اقتصاد: معاون کمیسیون‌‌‌ها، مجامع و شوراهای اتاق ایران در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌‌‌های صادراتی گفت: برای توسعه اقتصادی باید تمام اجزای اکوسیستم اقتصادی کشور هماهنگ و دقیق حرکت کنند، چراکه این اجزا در ارتباط مستقیم با هم قرار دارند.
  • ضرورت جذب سرمایه‌‌‌ در استان خوزستان

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز، گفت: پرداخت ۴درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌‌‌آور در پروژه‌‌‌ها دیده نشده و باعث ایجاد مشکلاتی بین کارگر و کارفرما و پیمانکار شده است.
  • رفع موانع کسب‌وکار؛ لازمه تحقق شعار سال

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی رشت، گفت: عزم راسخ دولت در رفع موانع کسب‌وکار و حل مشکلات موجب می‌شود بخش خصوصی با جدیت و امیدواری بیشتری پای‌‌‌کار آمده و مشارکت موثرتری در حوزه تولید و اقتصاد داشته باشد که به جهش تولید منجر خواهد شد.
  • برگزاری اکسپو به اتاق بازرگانی واگذار شود

    دنیای‌اقتصاد: محمدرضا غفراللهی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، ضمن ارائه ارزیابی مثبت از برگزاری رویداد ایران اکسپو ۲۰۲۴ عنوان کرد که استفاده از فرصت‌‌‌های تجاری نیازمند رعایت الزاماتی است که متاسفانه بخشی از بدنه اجرایی کشور قائل به رعایت آن نیستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر