شماره روزنامه ۵۹۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۹ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۹۹

  • آغاز اماواگرها برای ادامه «نون خ»

    دنیای اقتصاد: «نون خ» در‌گیر چالش‌هایی جدی شده است؟ به نظر می‌رسد اختلاف‌نظرها بر سر ساخت این سریال بالا گرفته است. سعید ‌آقاخانی، کارگردان و بازیگر اصلی این سریال، چندی پیش خبر داد که «نون خ» ادامه نخواهد داشت، این در حالی است که مهدی فرجی تهیه‌کننده در گفت‌وگویی که روز گذشته با رسانه‌ها داشت، ساخت سری جدید این سریال را محتمل دانسته است. پیش از این نیز حرف‌وحدیث‌های بسیاری بر سر ساخت سری جدید سریال پایتخت مطرح شده بود. به نظر می‌رسد علاوه بر اختلاف‌نظرهای مالی، برخی بازیگران سریال‌ها نیز چندان مایل به ادامه یافتن سریال‌ها نیستند. گفته می‌شود تمایل به حضور در پروژه‌های جدید و عبور از سایه شخصیت‌های قصه از مهم‌ترین علل کاهش میل بازیگران «نون خ» به ادامه یافتن این سریال است. همچنین حرف‌و‌حدیث‌هایی از اختلاف تیم تولید بر سر ادامه سریال وجود دارد. گفته‌ می‌شود که گویا آقاخانی با توجه به سختی‌های کار، تمایل چندانی به ادامه کار ندارد. البته هیچ یک از این شنیده‌ها تایید و تکذیب نشده است.
  • هنر، آشغال و روند دیالکتیکی تاریخ

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه عکس‌های مریم زندی، عکاس پیشکسوت با عنوان «این آشغال نیست»، این روزها در گالری دنا برپاست. در متن این نمایشگاه که با دغده‌های فرهنگی و محیط‌زیستی برگزار شده، چنین آمده است: اصلا چه فرق می‌کند که تصور مرکب ساخته‌شده در ذهن شما بعد از دیدن این آثار، اجزای اثر هنری است یا عناصر بازمانده از مصرف‌گرایی انسان بعد از مدرنیته یا ... گویی روند دیالکتیکی تاریخ است که دهان باز کرده و با صدای رسا هر آنچه را فرو داده است تصویر می‌کند. این یک آشغال نیست؟ پس چیست؟ مساله این است! نمایشگاه عکس‌های مریم زندی تا ۲۱اردیبهشت ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری دنا به نشانی میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴ مراجعه کنند. گالری روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
  • تلویزیون چیزی جز نیمرو ندارد

    دنیای اقتصاد: داریوش کاردان که سال‌ها پیش از سازندگان بربیننده‌ترین برنامه‌های صداوسیما بود، می‌گوید که امروزه دیگر حتی تلویزیون خود را روشن هم نمی‌کند. این پیشکسوت در گفت‌وگو با خبرآنلاین در انتقاد از برنامه‌های این رسانه می‌گوید: «اگر شما به رستورانی بروید که فقط تخم‌مرغ داشته باشد، وقتی گارسون بیاید از شما سفارش بگیرد و شما بگویید قرمه‌سبزی می‌خواهید، او می‌گوید نیمرو داریم. باز شما بگویید کباب کوبیده می‌خواهم، او می‌گوید نیمرو داریم و در نهایت شما چه می‌خورید؟ معلوم است، نیمرو. چون غذای آن رستوران فقط همین است و شما هم ناچار هستید که آن را میل کنید چون گرسنه هستید.»
  • غوغای درون در آواز استاد

    دنیای اقتصاد: استاد یدالله کابلی، از برجسته‌ترین خوشنویسان شکسته نستعلیق، با استاد محمدرضا شجریان دوستی دیرینه‌ای داشت. این دوستی علاوه بر سرآمدی هر دو در هنر خویش، به علاقه استاد آواز به خوشنویسی و سال‌های آموختنش نزد استادان بنام این عرصه نیز باز می‌گردد. استاد کابلی در گفت‌وگو با ایلنا در این‌باره توضیح داده است: «من از روزی که یادم هست تا سال‌های آخر که ایشان بیمار بود به دیدارشان می‌رفتم و طی این همه سال اغلب با ایشان بودم. ما با هم رفاقت داشتیم. در رابطه با خوشنویسی هم باید بگویم ایشان از دُردانگان استاد حسین میرخانی بودند و بنده هم شاگرد استاد حسین و استاد حسن میرخانی بودم.»
  • یادمان استاد بنان در ارسباران

    دنیای اقتصاد: یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان فردا پنج‌شنبه به مناسبت زادروز او با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز استاد بنان نکاتی را بیان خواهند کرد. غلامحسین بنان (زاده ۱۰ اردیبهشت ۱۲۹۰ و درگذشته ۸ اسفند ۱۳۶۴) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۴۷ در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله بهار دلنشین، الهه ناز و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند. حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان برای شرکت در آن می‌توانید ساعت ۱۸ به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • بازی امیر جدیدی در یک پروژه جهانی

    ایسنا: کمپانی فرانس تی‌وی، حق پخش جهانی فیلم بیوگرافی «منصور» به کارگردانی رومالد بولانژه را در اختیار گرفته که روایتی از زندگی منصور بهرامی، تنیسور مشهور ایرانی و مهاجرت او به فرانسه، دست و پنجه نرم کردن با فقر و سپس به شهرت رسیدن در فضای بین‌‌المللی است. امیر جدیدی، بازیگر ایرانی که به خاطر بازی در فیلم «قهرمان»، برنده جایزه بزرگ کن ۲۰۲۱ به کارگردانی اصغر فرهادی، در سطح بین‌ا‌لمللی شناخته می‌شود، نقش منصور بهرامی را بازی خواهد کرد. این فیلم محصول مشترک فرانسه و بریتانیاست و داون مک‌دانیل با همکاری فیلیپ دی لیون نگارش فیلم‌نامه این فیلم را بر عهده داشته‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر